hu
Bejelentkezés
Regisztráció
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
  • Leírás
  • Elérhetőség

Látogassa meg 2019-ben is a szentendrei Skanzent!

Töltsön egy teljes napot a Skanzenben családjával: sétáljon a jó levegőn, töltődjön fel, gyűjtsön élményeket, kapcsolódjon ki, egyen-igyon finomakat!

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen, Budapesttől 20 km-re fekszik.
A közel 60 hektárnyi természetvédelmi területen (Duna Ipoly Nemzeti Park része) 312 kiállítási épület, 5 km sétaút, ligetes pihenőhelyek, közönségszolgálati létesítmények és csodálatos természeti környezet fogadja a látogatókat.
A múzeum nyolc kiállítási egységre ún. tájegységekre oszlik: Észak-magyarországi falu, Felföldi mezőváros, Felső-Tiszavidék, Alföldi mezőváros, Dél-Dunántúl, Bakony, Balaton-felvidék, Nyugat-Dunántúl, Kisalföld.

A már működő, úgynevezett aktív múzeumi helyszíneink mellé – ahol kicsik-nagyok kipróbálhatják a gyöngyfűzést, , a gyertyamártást, elleshetik a füvesasszonyunktól a gyógyteák kotyvasztását, kötelet verhetnek, bőrműveskedhetnek vagy hagyományos konyhatitkokat leshetnek el - most új élménypontok sorakoznak fel.
Az új gyermek-élménypontok a Skanzen már működő, gyerekeknek szóló programjait, tevékenységeit kiegészítve, tartalmas foglalatosságot nyújtanak a 3 és 12 év közötti gyerekeknek: Mesekert játszótér misztikus, mesebeli alakjaival; térjenek be árut pakolni, kiszolgálni, vásárolni a Kisboltba; játsszák el kedvenc meséjüket a Bábszínházban, készítsék el családi fotójukat a Fényképésznél, takarítsák be a termést a Gyerekgazdaságban, fejtsék meg az óriási talányokat a Csodapajtában! A gyermek-élménypontok tovább bővülnek, szeptember hónapban átadásra kerül a Fény Háza, a Fa-ház, valamint háromizgalmas pihenő.

A Skanzen egyik fő látványossága az Élő Történelem, melynek során a századforduló mindennapjai elevenednek meg a múzeum több tájegységében.
A tavaly már bemutatott produkció mellett májustól a Bakony, Balaton-felvidék tájegység is bekapcsolódik az Élő Történelem látványosságai közé, így idén már nem csak a Felföldi mezőváros közterén, hanem a felvidék lankáin is összefuthatunk régi korokat megidéző szereplőkkel a hétvégi nyitvatartás alatt (szombat - vasárnap, 10.00-16.00).

Ha a látogatás közben megéheztek, megszomjaznak látogatóink térjenek be a Jászárokszállási Fogadóba egy finom ebédre, vagy egy kávéra, üdítőre és péksüteményre a Restibe, a Pékségbe vagy a Mádi Borozóba!

A Skanzen területén működik az 1930-ban gyártott, 80 férőhelyes vonat, mely Európa leghosszabb, normál nyomtávú sínpályáján közlekedik, és hat megállóhelye között szállítja a látogatókat. A korhűen felújított motorvonat (BCMot 422) és a korabeli uniformist viselő személyzet nemcsak a múzeumi tájegységekbe, hanem az 1930-as évekbe is utaztatja a vendégeket.

Múzeum nyitvatartási idő: 2019. április 2-től november 1-ig, keddtől vasárnapig (hétfőként zárva) 9.00-17.00 óra között.

Kiemelt programjaink és fesztiváljaink 2019-ben:
Március 15-16-17. Huszáros hétvége
Április 21-22. Skanzen Húsvét
Május 1. Skanzen Majális
Június 9-10 Pünkösdi Örökség Ünnep

Egyéb tavaszi programok:
Március 23-24. Tavaszváró Kerti Hétvége
Április 16-20. Húsvéti Készülődés
Május 4-5., 11-12., 18-19., 25-26. Tavaszi Bringatúrák

További infók: http://skanzen.hu/hu/latogatas/programok/rendezvenyek-2019-ben

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy kedvezményes belépőjegyek (pl. 50% kedvezményes jegy) vásárlása, illetve kerékpár, roller és szekér bérleti díja kizárólag a helyszínen, a pénztárnál fizethetők.

Találatok szűrése
Kategória
Időpont
Szűrés
  • Produkciók (1)
  • Események (1)
  • Bérletek (2)
Vásárlás
Skanzen Hotel Ajándékutalvány - SZÁLLÁS ÉS ÉLMÉNY AJÁNDÉKBA
Skanzen Hotel Ajándékutalvány - SZÁLLÁS ÉS ÉLMÉNY AJÁNDÉKBA  
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Kiegészítő szolgáltatás
Egyéb

Futóbérlet 2021   Nem elérhető

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Skanzen Kártya 2021  

Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Vásárlás