hu
Bejelentkezés
Regisztráció
FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság

FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság

Következő esemény
2021.09.03. 07:00
  • Leírás

FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság
Budapest, Kincsem Park,
2021. szeptember 2-5.


2021. szeptember 2. és 5. között Budapesten, a Kincsem Parkban kerül megrendezésre a FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, amely az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás társrendezvénye. Ötven éve Budapest adott otthont az első Négyesfogathajtó Európa-bajnokságnak, mely igazi sikertörténetnek bizonyult. A Magyar Lovassport Szövetség azért is pályázta meg e nemzetközi verseny megrendezését, hogy megmutassa a világnak kiváló versenyzőinket és szervezőgárdánkat. A FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság lehetőséget nyújt az idelátogató közönségnek, hogy a lovassportok legmagasabb szintű sporteseményét testközelből láthassák. Az előzetes felmérések szerint 15 nemzetből, közel 50 fogat nevezését várjuk a versenyre, hazánkat 9 versenyző fogja képviselni. A nézők három látványos versenyszámot izgulhatnak végig: a díjhajtást, a maratonhajtást és az akadályhajtást, melyek során Európa legjobb fogathajtói – köztük olyan magyar sztársportolók, mint Lázár Zoltán – versengenek majd egymással. Az ünnepélyes eredményhirdetésre szeptember 5-én, vasárnap kerül sor. A látogatók szórakoztatásáról kulturális rendezvényekkel gondoskodnak a szervezők. Lesz a fogathajtás evolúcióját bemutató kiállítás, street food ételbörze, és számos zenés program. A verseny Budapesten a HUNGEXPO területe mellett felépített Kincsem Parkban kerül megrendezésre.

Web: https://www.budapestdriving2021.com/

Szeptember 2. csütörtök, 17:00 óra (center pálya): Ünnepélyes megnyitó - Belépés ingyenes
Fogatok bevonulása

Szeptember 3. péntek, 9:00 óra (center pálya): Díjhajtás - Belépés ingyenes
A nyitó versenyszámban, a díjhajtásban bírálják a hajtó és lovai közti összhangot, a jármódok szabályosságát és ütemességét, a lovak mozgásának összehangoltságát, könnyedségét, lendületességét, valamint a hajtó stílusát, pontosságát.

Szeptember 4. szombat, 9:00 óra (maraton pálya): Maratonhajtás
Az egyik leglátványosabb verseny a maratonhajtás: ennek során a fogatoknak 3 szakasszal és 8 akadállyal kell megküzdeniük, melyek változatos terepviszonyok között kerültek felépítésre (domb, híd, vizes akadályok). A maratonakadályok a lóversenypálya közepén helyezkednek el, így a világon egyedülálló módon a legizgalmasabb versenyszám a fedett tribünről is jól követhető lesz.

Szeptember 5. vasárnap
10:00 óra (center pálya): Akadályhajtás
16.00: Díjátadó ünnepség

Szintén nagyon látványos versenyszám: az akadályhajtás során meghatározott alapidőn belül kell a versenyzőknek, minél kevesebb hibaponttal célba érniük a speciális akadályokból felépített pályán.

Találatok szűrése
Időpont
Szűrés
  • Produkciók (3)
  • Események (3)
Vásárlás
Akadályhajtás
Akadályhajtás  
Kincsem Park
2021. szeptember 5. 10:00
Sport
Vásárlás
Maratonhajtás
Maratonhajtás  
Kincsem Park
2021. szeptember 4. 09:00
Sport
Vásárlás
VIP bérlet
VIP bérlet  
Kincsem Park
2021. szeptember 3-5.
Sport

VIP bérlet  

2021. szeptember 3. 09:00
Kincsem Park
Vásárlás

Maratonhajtás  

2021. szeptember 4. 09:00
Kincsem Park
Vásárlás

Akadályhajtás  

2021. szeptember 5. 10:00
Kincsem Park
Vásárlás