Sütibeállítások
Bejelentkezés
Regisztráció
Open Books

Open Books

 • Leírás

Beszélgetések, workshopok és pszichológiai előadások

Első alkalommal tart Dr. Máté Gábor egész napos eseményt Magyarországon A gyógyulás útjai címmel: beszélgetések, workshopok és előadások sorával segíti, hogy elinduljunk a testi-lelki egészség felé vezető úton. A program három részből áll, melyek során a világhírű orvos különböző módokon mutat utat a belső változáshoz, miközben saját terápiás módszerébe is betekintést enged. Mi okozza a betegségeket valójában? Milyen hatással van a mai mérgező világ az egyénre és a társadalomra? Mit tehetünk azért, hogy elinduljunk a gyógyulás útján?

A rendezvény házigazdája dr. Al Ghaoui Hesna, az eseményen a világhírű Dr. Máté Gábor egész napos jelenléte mellett előadóként részt vesz Dr. Hárdi Lilla és Dr. Buda László, valamint számos, a testi-lelki egészséget segítő hazai és nemzetközi szervezet. Az előadások, beszélgetések és terápiás workshopok közötti szünetekben olyan gyakorlati technikákat mutatnak be, melyek az átélt traumák feldolgozásában és gyógyító erővé formálásában segíthetnek.

A rendezvény időtartama: 14:00 - 21:30-ig
Kapunyitás: 13:00 óra


Program:

Trauma és egészség: utak a gyógyuláshoz
14:00–16:00 – Pátria terem

 • Al Ghaoui Hesna – Nehézségből erő: lehet-e egy traumából erősödni, növekedni?

Vajon min múlik, hogy amíg valaki egy krízis hatására összetörik, más a feldolgozás, a gyász szakaszain áthaladva képessé válik a korábbinál tartalmasabb, mélyebb kapcsolatokkal teli, harmonikusabb életet kialakítani? Milyen közös metszéspontok vannak azoknak az embereknek a körülményeiben, tulajdonságaiban, szemléletmódjában, akik növekedésről számolnak be egy traumatikus élethelyzet után? Min múlik a rezilienciánk, ahogyan a változásra, a nehéz helyzetekre reagálunk, és fejleszthető-e a lelki alkalmazkodóképességünk? Előadásában ezekre a kérdésekre keresi a választ, megrázó és felemelő élettörténetek és elgondolkodtató kutatások bemutatásával.

 • Dr. Máté Gábor – A gyógyulás útjai mérgező világunkban

Hogyan kreálja meg a mai világunk az egészségkultuszt, és miként mérgez mindeközben? Holisztikus előadás a stressz és a trauma egészségre gyakorolt hatásairól, kiemelt fókusszal a lehetséges gyógyulási utakra. A mai világban drámaian növekszik a krónikus betegek száma és folyamatosan romlik a társadalom általános egészségi állapota. A nyugati orvoslás nem a teljes embert vizsgálja, nem törődik azzal, mit művel a stressz a szervezetünkkel, az immunrendszerünkkel. Mégis mik lehetnek a gyógyulás lehetséges útjai?
Az előadást követően dr. Máté Gábor kérdésekre is válaszol.

Kreatív, gyógyító workshopok
16:00–17:20 – Liszt, Brahms és Bartók terem

 • No Bad Kid – Presley Ridge Alapítvány: Mi történt veled? A szervezet traumatizált, hátrányos helyzetű gyerekekkel való munkájának, módszertanának bemutatása
 • Mamakör: Szülési traumák és gyógyulás
 • Somatic Experiencing Hungary: Segítsd a segítőt
 • Compassionate Inquiry – workshop dr. Egervári Marival
 • Hangtál meditáció és hangfürdő: Utazás a rezgések világába – workshop Nyéki Eszterrel
 • TRE – Trauma Releasing Exercises: Feszültségoldó gyakorlatok – workshop Sólyom Annával
 • …és számos más workshop

Kötetlen beszélgetés és ötórai tea dr. Máté Gáborral
16:20–17:20 – Árkádia Terem
Személyes beszélgetés teával és könnyű falatokkal kizárólag a támogatói jeggyel rendelkező vendégeink részére.

On The Spot – Az ellenség gyermekei: Máté Gábor – filmvetítés
16:30–17:20 – Pátria terem
magyar dokumentumfilm, 60 perc
Az Arany Nimfa, Prima Primissima és Pulitzer-emlékdíjas Cseke Eszter és S. Takács András Kanadában és az Egyesült Államokban forgatott a világhírű magyar orvossal, aki a forgatás közben fájó részletekkel szembesült a múltjával…

Programok kapunyitástól a nap végéig
Könyvvásár dedikált kötetekkel
Fotófal – közös kép a vendégeknek és az előadókkal
Üzenőfal – mit viszel haza, mit hoztál?
Egészséges ételek kóstolása

Utak a teljesség felé – a gyógyulás lehetőségei
17:30–19:15 – Pátria terem

 • Dr. Hárdi Lilla és dr. Máté Gábor: Háború és béke – extrém és mindennapos traumák

Máté Gábor és Hárdi Lilla bemutatják a traumatikus életesemények és az extrém traumák közötti különbségeket. A beszélgetésben rávilágítanak arra, miben különböznek az élettel járó „mindennapi traumás események” a háborús traumáktól, a földrengés, az árvíz és egyéb extrém események, mint a más személyek által elkövetett bántalmazások, kínzások kiváltotta traumás reakcióktól.
Jogos-e a kétféle trauma megkülönböztetése? Hiszen tudjuk, hogy ami az egyik embert mélyen károsítja, afelett a másik elsiklik vagy könnyedén megbirkózik vele. Vajon így van-e a kollektív és a személyközi extrém traumákkal is? Mi történik transzgenerációs szinten, és vajon szükséges-e az ilyen traumákat is kezelni vagy „az idő mindenre orvosság”?

 • Dr. Buda László orvos: A testüzenetek megfejtésétől a gyógyulásig (előadás és gyakorlat)

Ebben az előadásban Buda László azokat a tapasztalatait összegzi, amelyek – dr. Máté Gábor felfogásával messzemenő összhangban – a „test lázadása”, a traumák hatása és a lelki-érzelmi-kapcsolati életünk egészségre gyakorolt befolyása témájában összegyűjtött kutató és terápiás munkája során. Bemutatja azokat a gyakorlati lépéseket, melyek segíthetnek a múlt gúzsba kötő hatásainak enyhítésében, a poszttraumás fejlődés előmozdításában. Kitér a testtel való közvetlen kommunikáció lehetőségére, valamint az elmélyült önismeret, az egészséges önszeretet és a hatékony öngondoskodás jelentőségére. Az előadást egy 15–20 perces, közösen végzett, vezetett vizualizációs gyakorlat zárja.

19:15–19:45 Szünet

Úton a gyógyulás felé
20.00–21.30 Pátria Terem

 • Dr. Egervári Mária bevezetője a Compassionate Inquiry képzéséről
 • Dr. Máté Gábor kliensekkel végzett terápiás demonstrációja a színpadon

A gyógyulás útjai – zárás és összegzés

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Jegyárak:
59 000Ft - A jegy tartalmazza az eseményről készült felvételeket, valamint a nagyteremben zajló programokról készített videófelvételeket is! - Ez a jegytípus elfogyott.
49 000Ft
39 000Ft
29 000Ft
19 000Ft
9 900Ft - Esti jegy érvényes 17:30-tól kezdődő programokra.

Visszajelzések, kérések alapján korlátozott számban esti jegyekkel bővítjük az Open Minds jegykínálatát.

Dr. Máté Gábor folyamatos nemzetközi meghívásai miatt minden évben legfeljebb egy alkalommal tud Magyarországra látogatni, így azok számára is lehetőséget szeretnénk biztosítani a személyes találkozásra, akik csak az esti órákban tudnak az eseményhez csatlakozni: az esti jegy a két zárószekció előadásaira vehető igénybe, 17:30-as érkezéssel - természetesen a teljes programra és workshopokra vonatkozó jegyek, szintén korlátozott számban, még rendelkezésre állnak.


Az esemény magyar nyelven zajlik!

További információk, programok: https://openbooks.hu/magazin/open-minds/

Találatok szűrése
Időpont
Szűrés
Az Ön által megadott szűrési feltételek alapján nincs találat a keresésre.