hu
Bejelentkezés
Regisztráció
Anima Musicae Kamarazenekar

Anima Musicae Kamarazenekar

Következő esemény
2021.11.30. 19:30
  • Leírás

A „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar - a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím birtokosa - Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó szereplője.

Megalakulása óta olyan nívós koncerttermekben lépett fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Művészetek Palotája, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a berlini Philharmonie, a lipcsei Gewandhaus, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Az együttes visszatérő vendége rangos fesztiváloknak - Budapesti Tavaszi Fesztivál, Klassz a pARTon, Nomus Fesztivál, Művészetek Völgye, Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál, Ars Sacra Művészeti Fesztivál, Fesztivál Akadémia Budapest -, részt vett a Budapesti Őszi Fesztiválon, a Nemzetközi Kodály Fesztiválon, a belgrádi Guitar Art Fesztiválon, a Pécsi Zenei Napokon és a Sassariban rendezett "I grandi interpreti della Musica 2013" sorozatán. Meghívásai során fellépett Európa-szerte (Franciaország, Olaszország, Ausztria, Németország, Szerbia, Montenegró, Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország, Románia).

A kamarazenekar eddig olyan neves művészekkel lépett fel, mint Baráti Kristóf, Bogányi Gergely, Fejérvári Zoltán, Sir James Galway, David Grimal, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Massimo Mercelli, Rados Ferenc, Rolla János, Shlomo Mintz, Kirill Troussov, Várjon Dénes, Várdai István, Vásáry Tamás és Vigh Andrea.

A kamarazenekar hivatásaként tekinti a mai magyar zeneművek előadását. Koncertjeiken rendszeresen hangzanak el új, a zenekarnak ajánlott kortárs művek. Eddig közel ötven kortárs művet mutatott be és tart repertoárján, s szoros alkotói kapcsolatot ápol Dukay Barnabás, Balogh Máté, Horváth Balázs és Tornyai Péter zeneszerzőkkel.

Találatok szűrése
Kategória
Időpont
Szűrés
  • Produkciók (1)
  • Események (1)
Vásárlás
Fenyő László és az Anima Musicae Kamarazenekar
Fenyő László és az Anima Musicae Kamarazenekar  
Zeneakadémia Koncertközpont
2021. november 30. 19:30
Komolyzene
Koncert
Zene

Fenyő László és az Anima Musicae Kamarazenekar   Nem elérhető

2021. november 30. 19:30
Zeneakadémia Koncertközpont