Sütibeállítások
Bejelentkezés
Regisztráció
Arcus Temporum XVIII – Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

Arcus Temporum XVIII – Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

Helyszín
Pannonhalmi Főapátság
Következő esemény
2022.08.26. 15:00
  • Leírás
  • Galéria

ARCUS TEMPORUM XVIII - Pannonhalmi Művészeti Fesztivál
2022. augusztus 26-28.


Pannonhalmi Főapátság
9090 Pannonhalma, Várkerület 1.

A Pannonhalmi Főapátság 2022-es kulturális-spirituális évadának témája a megújulás. Az Arcus Temporum Művészeti Fesztivál ebben az évben 18. alkalommal e megújulás gondolata mentén várja kultúraszerető látogatóit. Az idei év zenei programja Mona Dániel zenetörténész szavaival jellemezhető leginkább: "Egy befejezetlenül maradt remekmű részletei, egy tűzben elveszett, de főnixmadárként újjáéledt hommage, egy európai premier és Bach ritkán tetten érhető könnyedsége." Az időívek hídjának két lábát ezúttal J. S. Bach és a kortárs kiválóság Lera Auerbach zenéje adja, az ő találkozásuk pedig tökéletes párosítás azzal, hogy új szakaszt nyit, de az örökkévalóságba tekint. Keller András művészeti vezető ezúttal is a zenei élet elitjét hozza elénk, Lera Auerbach mellett többek között a Concerto Budapest, a Keller Quartet, az Anima Musicae, Kokas Katalin, Csalog Gábor, Kaczander Orsolya, Perényi Miklós, Fenyő László előadását élvezhetjük a három nap alatt.
Irodalmi díszvendégeként Nádas Péter Kossuth-díjas írót köszönthetjük Pannonhalma ezer éves falai között, akinek fotótárlata mellett Saját halál című, személyes, halálközeli élményét feldolgozó novellája Dömötör András rendezésében kerül színpadra. A fesztivál legnagyobb erőssége a személyes találkozások értékében rejlik, igazi kriózumnak ígérkezik Várszegi Asztrik emeritus főapát és Mácsai Pál beszélgetése spiritualitásról, kultúráról, művészetről.
Dejcsics Konrád fesztiváligazgató megfogalmazása szerint: a megújulás vágya és tapasztalata mélyen emberi és közös. Bízunk abban, hogy a Szentírás, a szerzetesi hagyomány, a pannonhalmi szerzetesközösség jelenlegi lelkiségi kincsei, valamint a kortárs művészeti reflexió fényében az Arcusra ellátogatók rátekintenek saját élethelyzetükre, igényeikre és tapasztalataikra, és akár a megújulás néha fájdalmas, néha lelkesítő útján is elindulnak.

Bővebben a fesztiválról: www.arcustemporum.com

A Fesztivál eseményeiről képfelvétel készül. A jegy megvásárlásával a látogató hozzájárul, hogy mint a Fesztivál résztvevőjéről videó- és/vagy képfelvétel készülhet a program teljes területén és ideje alatt, melyet a Szervező promóciós célokra felhasználhat.

A szervezők a műsor-, és szereplőváltoztatás jogát fenntartják!