Bejelentkezés
Regisztráció
Dél-Amerika papucsorchideái

Dél-Amerika papucsorchideái - Orchidea és bromélia kiállítás a Vajdahunyadvárban

Helyszín
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
Következő esemény
2019.11.07. 10:00
  • Leírás
  • Galéria

Dél-Amerika csodálatos növény-kincsei, a papucsorchideák ragyogó megjelenésükkel, feltűnő virágaikkal bizonyítékai annak, hogy még mindig lehet találni nagy virágú orchideákat a szubtrópusi erdőségekben. A Magyar Orchidea Társaság ezeket a szépségeket választotta az őszi kiállítása vezér növényének.

Ezek a különleges orchideák több száz évvel a felfedezésük után is még mindig tartogatnak számunkra meglepetéseket. Színük a smaragd zöld, a csillogó kávébarna és a vanília sárga változataiban pompázik, de találunk a fajok között élénkvörös-, és pink színűt is. Mint a legtöbb orchideafajt, a dél-amerikai papucsorchideákat (Phragmipedium) is többször, többféle módon keresztezték egymással a tudósok, és így még szebb, még változatosabb színvilágú, a mesterséges viszonyokat jobban elviselő egyedek jöttek létre.

Érdekes magyar vonatkozása a Phragmipediumok kalandos történetének, hogy az egyik – a legszebb – faj felfedezése egy magyar orchidea-gyűjtő nevéhez fűződik. A felfedezője neve után a növény a Phragmipedium kovachii (Kovács Miklós) nevet kapta. A virága tenyérnyi nagyságú, gyönyörű, fényes, mély lila színű. A felfedezése után azonnal világhírre tett szert ez a nem mindennapi papucsorchidea. Peru hegyvidéki erdeiben él, ember által nehezen megközelíthető sziklás, meredek hegyoldalakon, így remélhetőleg az élőhely megmaradása a természetben biztosított. Azért, hogy az világ orchidea-gyűjtőinek népes tábora se maradjon ki az újdonságból, a kertészetekben 20 évvel ezelőtt elkezdődött a növény magról történő szaporítása, és keresztezése egyéb Phragmipedium fajokkal.

Ezeket a gyönyörű, különleges csodákat tekinthetik meg a látogatók, több más ősszel virágzó orchideával együtt a Magyar Orchidea Társaság őszi kiállításán.

Teljes árú jegy: 1900 Ft
Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy online csak teljes árú jegy vásárolható!

Kérjük e-jegyét kinyomtatva hozza magával, a belépőjegy egyszeri belépésre jogosít!

Kedvezményes belépőjegyek vásárlására csak a helyszínen van lehetőség (nyugdíjas, gyermek, családi, csoportos belépőjegyek).

Csoportok bejelentkezése: info@orchideatarsasag.hu, +36-30-515-7942

(Fotójeggyel 1 órával nyitás előtt lehet bejönni, ennek 1.000 Ft az ára a belépőjegyen felül. Kérjük, hogy fotóállvánnyal történő fényképezést a várható nagy látogató létszám miatt csak ebben az egy órában végezzenek!)

További információ:
+36-1/422-0765
www.orchideatarsasag.hu
www.orchideakiallitas.hu
www.mmgm.hu

  • Események