Sütibeállítások
Bejelentkezés
Regisztráció
BORSZERDA 2023

BORSZERDA 2023

Helyszín
Magyar Nemzeti Galéria, C épület
Következő esemény
2021.07.07. 18:00
  • Leírás
  • Galéria

Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában – 2023-ban immár tizenkettedik alkalommal!

Legnépszerűbb programsorozatunk idén is rendhagyó múzeumi programmal várja a képzőművészet és a bor rajongóit. A rendezvény ismét színes programot kínál júliusban szerda esténként: különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák tematikái különböző ellentétpárokra épülnek: a fény és árnyék, a klasszikus és kortárs, a szent és profán, valamint az öröm és bánat témakörét járjuk körbe a nyáresti programokon.

A júliusi Borszerda-estek meghívott borászatai a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a badacsonyi Laposa és Málik Pincészet, valamint az etyeki Haraszty Pincészet – a borászatok képviselőivel az idei eseményeken is Kocsis-M. Brigitta műsorvezető beszélget.

Júliusban különleges időszaki kiállítások is láthatók a programsorozaton: a Gulácsy. Na’Conxypan hercege című Gulácsy Lajos életmű-kiállítás és a grafikai kísérőtárlat. Az érdeklődőket tárlatvezetések várják minden borszerda-esten a Gulácsy-kiállításban, illetve két estén a tárlathoz kapcsolódó előadást is hallhatnak, Bellák Gábor kurátortól és Kelen Anna művészettörténésztől.

Ne hagyják ki idén sem a Borszerdákat, és élvezzék a csodálatos panorámát a Magyar Nemzeti Galéria teraszáról egy-két finom pohár bor társaságában! És ne feledjék: szeptember 13-án és 20-án lesz egy-egy további Borszerda-esemény, az őszi események meghívott borászatai a Harsányi és a Günzer Pincészetek.