Bejelentkezés
Regisztráció
Cziffra100 napok az Esterházy-kastélyban

Cziffra100 napok az Esterházy-kastélyban

Helyszín
Esterházy-kastély, Fertőd
Következő esemény
2022.07.22. 19:00
  • Leírás
  • Galéria

Cziffra György világhírű zongoraművész születésének 100. évfordulóján Magyarország Kormánya által hivatalosan Cziffra György-emlékévvé nyilvánított ünnepi rendezvényeihez a fertődi Esterházy-kastély az egyetemes zenetörténet méltó helyszíneként csatlakozik.
Az Emlékév célja, hogy felidézze a Cziffra György munkásságának szellemi és művészi örökségét, fókuszba helyezve a romantikus zongorajáték és az improvizáció hagyományát, teret engedve az előadói szabadságnak és hogy támogassa a fiatal művészgenerációt. Az eseménysorozatra határtalan itthoni és nemzetközi összefogással kerül sor, számos szakmai partner, koncerthelyszín és fesztivál együttműködésének köszönhetően.
2022. július 22-24. között 19.00 órai kezdettel világszinten elismert, Kossuth-díjas fellépőket is felvonultató, három koncertre kerül sor a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában.
A ZongOpera - Miklósa Erika (ének) és Balázs János (zongora) estjét, Cziffra100 fiatal tehetségeinek koncertjét, a Hot Jazz Band, Sárközi Lajos és zenekara bárestjét, az "Árnyékból a fénybe" - Cziffra100 a Kiskastély udvarán rendezett tablókiállítás és a "Virtuóz" című filmvetítés teszi teljessé.

A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

  • Események