Bejelentkezés
Regisztráció
PIM Nyári Fesztivál

PIM Nyári Fesztivál - Irodalom másképp

Helyszín
Budapest
Következő esemény
2019.06.26. 00:00
  • Leírás
  • Galéria

2021. június 28 - július 11.

Ünnepeljük együtt a nyarat és az irodalmat egy sokszínű összművészeti fesztivál keretében!

A hosszúra nyúlt, kényszerű bezárást követően még szélesebbre tárjuk a kapunkat, mely mögött elfér minden, ami irodalom, színház, film vagy épp muzsika. A PIM hangulatos kertmozija az indiánok örök érvényű világába repíti a nézőket: a gesztenyefák tövében Jim Jarmusch Halott ember című westernjét vetítjük, az elmúlt évtizedek tematikus filmjeiről, indiánábrázolásairól pedig Paár Ádám történész beszélget Kovács Gellért Filmszerésszel.
Különleges irodalmi séták során fedezzük fel a Margitsziget tájtörténeti és kertművészeti emlékeit, idézzük meg Ady Endre személyes Budapestjét vagy barangolunk az Édes Anna regénybeli utcái és százéves hangulatai között. A századforduló irodalmi életét, a kabarék miliőjét idézzük fel a Székely Aladár-kiállításhoz kapcsolódóan, Hirtling István felolvasóestjén az iróniával gyógyító Márai mutatkozik be, Kosztolányit és a korabeli zenei életet az író műveiben felbukkanó zenei motívumokon keresztül vizsgáljuk és szólaltatjuk meg.

Idén először a PIM tagintézményei is színesítik a másfél hetes programsorozat palettáját: a Bajor Gizi Színészmúzeum a Róna Viktor és Bács Ferenc emlékére rendezett kiállításaihoz kapcsolódóan kertmozikkal, a Mesemúzeum pedig a kisgyermekes családok számára nyomozással egybekötött sétával, diafilmvetítéssel és hajósinasvizsgával készül, míg új helyszíne, a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely podcastkészítéssel, romantikus vársétával és fotókiállítással várja a kiskamaszokat.

A Kassák Múzeum grafikai workshopján a litográfia technikájával ismerkedhetnek meg és készíthetik el saját nyomatukat a látogatók, a Költészet és performansz című új kiállítást kurátori tárlatvezetéssel járhatják be, valamint Balázs Eszter Mars és Apolló közt című kötetét is bemutatja a múzeum.

A Mesemúzeum és a Kassák Múzeum programjaira a helyszínen tudnak múzeumi belépőjegyet váltani a látogatók.

További információ:
www.pim.hu
facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum

A PIM Nyári Fesztivál programjaira jegyet válthat a múzeum jegypénztárában vagy a jegymester.hu honlapon.

Az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén elmaradhatnak.

  • Események